CineMonsteR


https://cinemaparadiso.mybb.rocks/

CineMonsteR - collection of the most rare and scandal films of world cinema.
WELCOME!


 

Saturday, October 22, 2016

Стеклянный дом / Skleněný dům / The Glass House. 1981.

Стеклянный дом / Skleněný dům / The Glass House. 1981.
 Чехословацкая драма про детский дом - сюда привозят 12-летнюю Павлу у которой в семье проблемы. Она замкнута и пытается вести себя уверенно и независимо, но происходит один конфликт за другим - то с воспитателями, то с их подопечными. Но всё же находится одна  молодая сотрудница Ярмила которой удаётся наладить контакт и понимание с Павлой...
Do dětského domova přichází nová dívka, asi dvanáctiletá Pavla. Snaží se chovat jistě a sebevědomě, ale necítí se v novém kolektivu nejlépe. Dostane se hned do konfliktu se starší vychovatelkou Morávkovou a její vzdor se začne stupňovat. Jediný člověk, ke kterému se Pavla citově přimkne, je mladá vychovatelka Jarmila. Svěří se jí se svou averzí vůči otci - alkoholikovi, pozná, že Jarmilu její trápení zajímá, a proto ji stále vyhledává. Během výletu, na který ji Jarmila vezme, se seznámí s jejím budoucím mužem. Je tím zaskočena a začne na Milana žárlit. Bojuje o Jarmilinu přízeň dětskými zbraněmi, není přístupná logickému vysvětlení, začíná být zlá, nespravedlivá a trucovitá. Chce si za každou cenu vynutit Jarmilinu přízeň jen a jen pro sebe. Onemocní jen proto, aby zjistila, jak na to bude Jarmila reagovat. Ostatní děti ji nezajímají, chce mít citové zázemí v dospělém člověku. V závěru se však přece jen s Jarmilinou svatbou i s jejím odchodem smíří a zvítězí u ní přirozená potřeba být s dětmi a zapojí se do normálního života v dětském kolektivu.
Режиссёр: Vít Olmer.
В ролях: Michaela Kudláčková, Veronika Freimanová, Anna Ferencová, Andrea Sedláčková, Soňa Novotná, Michaela Kuklová, Jiří Kodet, Eva Holubová, Václav Knop, Petr Fiala, Jan Kreidl, Viktor Nejedlý ml., Jiří Kodeš, Jan Kehár, Věra Kalendová.
Чехословакия, Filmové studio Barrandov, 1981.
Язык: чешский, без перевода.
Download Стеклянный дом / Skleněný dům / The Glass House.
Стеклянный дом / Skleněný dům / The Glass House. 1981.
Стеклянный дом / Skleněný dům / The Glass House. 1981.

No comments:

Post a Comment